Staklena vrata, karakteristike

Klizna staklena vrata

Klizna staklena vrata zbog velikog izbora kliznih nosača omogućavaju ispunjenje čak i najkompleksnijih arhitekonskih zahteva. Pokretni i nepokretni delovi nosača kompaktni su i neprimetni. Točkići su obloženi izdržljivom najlonskom oblogom, što osigurava tiho i lagano klizanje krila.

Ako za Vaš enterijer tražite proizvode koji nude ujedno i maksimalnu eleganciju i maksimalnu prozirnost, onda je vešajući klizni sistemi pravo rešenje za Vas. Kvalitet materijala i tehnička rešenja sistema za fiksiranje stakla omogućavaju da se strukture za nošenje i kačenje staklenih vrata svedu na minimum drugih materijala, što povećava estetski efekat, kao i prozirnost kroz čiste, velike staklene površine. Ovaj sistem je, takođe, idealan i za radne prostorije, jer je dosta tiši i diskretniji u odnosu na obična vrata koja svojim zvucima prekidaju koncentraciju i ometaju u poslu.

SYNCHRO varijanta za dvokrilna vrata, osigurva istovremeno otvaranje i zatvaranje oba krila, iako se djeluje samo na jedno. Kompaktan dizajn omogućava da se lako uklopi u svaki ambijent. Na taj je način osigurano lagano pomicanje i njvećih krila.

SOFTSTOP varijanta osigurava blago usporenje prilikom dolaska krila na krajnju poziciju, kao i zadržavanje istih u krajnjim položajima.

Pivot staklena vrata

Zavisno od izbora šarke, pivot staklena vrata karakteriše mogućnost otvaranja na spolja i na unutra. Pivot staklena vrata su najzastupljenija zbog svoje široke primenljivosti za najrazličitije tipove prostora i najsloženijih arhitektonskih zahteva. U ponudi je veliki izbor modela i oblika šarki i rukohvata. Svi okovi i šarke su isključivo visokog sjaja (hromirani).

Automatska staklena vrata

Automatska staklena vrata svakom korisniku pružaju komfor bilo da otvarate vrata svojim gostima, nosite prtljag ili kese iz kupovine, držite dete za ruku ili u naručju. Automatska staklena vrata su idealna za hotel, restoran, robnu kuću, tržni centar. Takođe, koriste se za bolnice, domove zdravlja, privatne ambulante. Automatska staklena vrata se odmah zatvaraju posle svakog prolaska. Time automatska vrata štede energiju.

Ugradnja sigurnosnih elemenata pruža najveću moguću bezbednost u radu automatskih vrata. Automatska staklena vrata imaju mogućnost ugradnje raznih opcija za suzbijanje provale i zaštite od požara. Automatska staklena vrata se najčešće koriste za bolnice, laboratorije, javne toalete i za prehrambenu industriju. Automatska staklena vrata mogu biti klizna automatska vrata sa jednim krilom, klizna automatska vrata sa dva krila, kružna automatska klizna vrata, kao i automatski pokretni zidovi.

Auomatska staklena vrata može da aktivira signalizacija kretanja, laserske prepreke, laserska zona. Prekidač za aktiviranje automatskih vrata može biti aktiviran povlačenjem, rukom ili stopalom. Takođe, automatska staklena vrata može aktivirati ključ, čitač kartica, beskontaktna identifikacija, elektronski daljinski upravljač, centralno upravljanje.

Pokretni stakleni zidovi

Pokretni stakleni zidovi su projektovani za velike staklene otvore. Elegantni, precizni, pokretni stakleni zidovi po meri ispunjavaju najizazovnije arhitektonske specifikacije. Pokretni stakleni zidovi su dostupni u ramu od aluminijuma, ramu od drveta ili bez rama.

Sa izborom boja stakla i boja rama po RAL karti. Pokretni stakleni zidovi zadovoljavaju standarde za cirkulaciju vazduha, prodora vode, strukturne i termičke performanse i sigurnost.

HSW sistemi kliznih stakala i klizni zid sistemi su idealni za svaku primenu gde je potrebna maksimalna preglednost. Staklene pregrade na javnim prostorima pružaju osećaj otvorenosti i svetlosti, bliže klijentu. Bilo da je svrha povezivanje ili odvajanje, bezbednost, izolacija od buke, toplotna izolacija ili je potrebno ukloniti barijere – klizni pokretni stakleni zid sistemi dostupni su u različitim konfiguracijama kako bi udovoljili svim Vašim zahtevima.

Lagan i tih klizni stakleni panel može se bez napora složiti i odložiti u stranu. Skoro da ne zauzima nikakav prostor.

Dostupni su različiti stilovi i rešenja: HSW-DRS (gornja i donja DRS šina), HSW-G (gornji i donji šinski nosač), HSV-GP, HSW-R (sistem u ramu, za eksterijer), HSW-ISO (sistem u ramu, termoizolacija za eksterijerer), FSW-G (folding, harmonika, gornja i donja šina), FSW-C (folding sistem, sklapanje po sredini šine)…